17.-18. mars arrangerer Bø speidergruppe snøhuletur til Lifjell.  Det er avreise på parkeringsplassen ved Jønnbu kl. 10.00.  Det blir weaseltransport for utstyret og speidere innover fjellet til et passende område som er tatt ut av fjellvante folk på forhånd.  Vi arbeider med flere aktuelle områder, og vil bestemme området etter deltakerantall og værutsikter.

Det blir anledning til å grave og overnatte i snøhule eller overnatting i lavvu.

Ut fra retningslinjene for sikkerhet i friluftsliv, skal alle som er under 18 år ha foreldrenes underskrift på at de har lov til å delta på en slik vintertur. Alle som skal overnatte i snøhule må ha egen underskrift for det, i tillegg. Alternativ overnatting er lavvu/ telt.

De yngste speiderne har ofte behov for litt hjelp av en voksen til å grave snøhule. Det er derfor behov for at speidere som går i barneskolen har med seg en voksen pr 2-3 speidere. Vi oppfordrer foreldre/ foresatte til å samarbeide om dette. Dette er en fin anledning for foreldre/ foresatte til selv å bli litt kjent med vinterfjellet i trygge omgivelser, og tilbringe en natt i naturens praktvilla – snøhulen! Ta kontakt med Morten eller Martin for avklaring.

Prisen for turen er kr. 350,- Det sendes ut faktura etter påmelding.

Mat:
Alle må ta med seg ferdigsmurt niste til hele lørdag og tørrmat/ drikke til søndag. Ha med en drikkeflaske med vann. Flaske kan etterfylles på stedet. Til varm mat lørdag kveld kjøper vi inn Real Turmat (frysetørret middag – tilsett kun varmt vann). Den varme maten spises lørdag kveld i hulene, og gir varme og energi til nattesøvnen.

Klær og utstyr:
Vinterfjellet kan være lunefullt, og det er derfor svært viktig at du er kledd for fjellet, dvs. Vindtette, godt impregnerte klær ytterst, ull innerst, se forøvrig vedlagte pakkliste. Det er viktig å ha jakke MED hette. Sovepose (er soveposen tynn, kan det være lurt å ta med to soveposer som kan tres inni hverandre, TEPPEPOSE DUGER IKKE!), tykt underlag (min. 15 mm celleplast (evt to tynnere underlag), eller gjerne reinskinn – husk at mange av de oppblåsbare ikke er brukbare på kald snø), og spade.  Under graving av snøhule er det lurt å bruke regnjakke/bukse. Troppsledere har ansvar for troppens fellesutstyr og at patruljene har sitt fellesutstyr (kokeutstyr, førstehjelp m.v.)

Retur til Jønnbu ca. kl. 13.00 på søndag.

Har du spørsmål, ta kontakt med en av lederne. Fyll ut vedlagt påmeldingslapp og lever den til en av lederne.  Påmeldingsfrist på speidermøte onsdag 14. mars.

Godkjenning foresatte

Pakkeliste